با پاندمی کرونا، منتظر چه آیندهای باید بود
جهانِ این روزها چندماهی است که درگیر یکی از بزرگترین بحرانها و چالشهای حیات بشری شده است. بیمِ انسانها و کشورها از مشکلات بزرگی چون جنگ و رویاروییهای نظامی، در حال حاضر معطوف به یک موجود سلولی شده است. شیوع ویروس کوید-19 یا به اصطلاح عام ویروس کرونا، جهان را با چالشها و بحرانهای جدی و عمیقی روبرو ساخته است.
بروز این بحران، به خاطر ماهیت ناشناخته، مرموز و خطرناکی که دارد، روی مهمترین عوامل حیات بشری، همچون زیست جمعی، روابط اجتماعی، اقتصاد و معیشت، آمد و شد و ... اثر مخرب و ویرانگیری داشته است.
در این میان، شهرها به عنوان کانونهای بزرگ و متراکم جمعیتی جهان و مرکز تحولات و تغییرات در طول تاریخ، از بدو شیوع این ویروس مرموز، دچار تغییرات و تحولات مختلفی گردیده و زندگی شهری به شدت تحت تأثیر این شیوع مرگبار و مخرب قرار گرفته است.
گذشته از شرایط و وضعیت بهداشتی و انواع فقدانهای درمانی، بسیاری از مردم نه از ناحیه ابتلا و درمان، بلکه از ناحیه اقتصاد و معیشت، ضربه خورده و متحمل خسران فراوانی شدهاند. اندیشمندان، پژوهشگران، جامعه شناسان و اقتصاددانان بسیاری در این زمینه اظهارنظر نموده و آینده شهرها و کشورها را از نقطه نظرات و زوایای گوناگون مورد بررسی و تحلیل قرار دادهاند.
دکتر مجتبی لشکربلوکی، از پژوهشگران و استراتژیستهای کشور، در تحلیلی علمی با استناد به دادهها و آمارهای مختلف، اقدام به پیشبینی آینده کشور ایران در زمینه سرمایهگذاری و کسب و کار نموده که توصیه میکنم آن را مطالعه نمایید. عنوان این اثر، «تحلیل شرایط پنجساله آینده کشور با هدف طراحی استراتژیهای سرمایهگذاری و کسبوکار» است که از طریق لینک زیر قابل دریافت خواهد بود.